PÅ KAPITALJAKT: Hudya-gründerne Børge Leknes (f.v.), Greger Teigre Wedel, Pål
Lauvrak og Morten Kvam jakter kapital. Foto: Steinar Grini / Finansavisen.
PÅ KAPITALJAKT: Hudya-gründerne Børge Leknes (f.v.), Greger Teigre Wedel, Pål Lauvrak og Morten Kvam jakter kapital. Foto: Steinar Grini / Finansavisen.Vis mer

Gründere jakter 70 millioner kroner

Børge Leknes og Morten Kvam har akkurat hentet inn 16 millioner fra eierne, men nå skal de ut og hente nye 70 millioner før Hudya skal på børs.

(Finansavisen): - Vi skal ut med en plassering om én til to uker. Neste steg deretter er børsnotering. Strategien er å kjøpe virksomheter, og videreutvikle disse i vår struktur, sier Hudya-gründer Børge Leknes.

Han har bygget opp et selskap med 250 ansatte og en prognostisert omsetning på 200 millioner kroner i år. Det handler om en nettbasert plattform for salg av strøm, forsikring, telefoni, alarm, banktjenester og smarthouse-løsninger.

Hittil har han kjøpt syv selskaper, men hevder å ha flere kandidater i kikkerten.

- Vi øker kapitalen i selskapet i forbindelse med oppkjøpene. Til sammen har vi nå hentet inn 68 millioner kroner, hvorav 40 millioner er kontanter, og prisingen er på nivå med tidligere på 178 millioner, sier Leknes.

Opprinnelig var planen å gå på børs i fjor høst, men gründerne ønsket å bygge selskapet større samt å få positiv kontantstrøm først slik at notering ble utsatt til sent i 2018 eller tidlig i 2019.

Andre økonominyheter:

- Nå blir det trøkk i boligmarkedet
Tre faktorer som taler mot en fest i boligmarkedet

Toppsjefen i TGS fikk tidoblet bonusen