TIDSKLEMME: - Vi var tur- og friluftsinteresserte alle sammen. Helt til vi ble gründere, sier Johan Haug som har måttet bytte ut tid i skogen med tid på kontoret. Foto: Håkon Sæbø.
TIDSKLEMME: - Vi var tur- og friluftsinteresserte alle sammen. Helt til vi ble gründere, sier Johan Haug som har måttet bytte ut tid i skogen med tid på kontoret. Foto: Håkon Sæbø.Vis mer

Gründere satser tungt i USA med hengekøyer

På fire år har gründerne solgt hengekøyer for 10 millioner kroner. Nå vil de slå seg stort opp i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Sammen med Mikkel Hilde Haslum (26) fra Bærum, Steinar Bukve Witsø (31) fra Sogndal og Didrik Abrahamsen (27) fra Bergen har han nå skaffet 3,5 millioner kroner i ny kapital gjennom folkefinansiering, skriver Finansavisen.

Gründerne priset selskapet til 20 millioner kroner, hvor pengene skal brukes til en storstilt satsing på salg i USA.

- Vi ønsket et navn som begynte på A, som var kort, rimet på hammock og fungerte på alle språk. I tillegg er det Viking-inspirert, sier Mikkel Hilde Haslum, til Finansavisen.

Totalpris på 5.000 kroner

Hengekøyene er produsert i et lett, men sterkt materiale av en produsent i Vietnam som arbeider mye med paragliding. Tegningene og konseptene er det norske Amok som står bak.

Signaturhengekøyen heter Draumr og veier 1,4 kilo inkludert oppheng til en prislapp på 2.699 kroner. I tillegg kommer tak på 600 gram og 800 kroner. En oppblåsbar bademadrass fungerer helt utmerket, men gutta anbefaler helst en de selger selv og bringer totalprisen opp i 4.999 kroner.

Har solgt for 10 millioner

Idéen ble unnfanget våren 2013, og allerede året etter ble Draumr produsert i 400 eksemplarer og lansert. Siden den gang er køyen solgt i over 3.000 enheter og innbragt 10 millioner kroner i inntekter. I år forventer de inntekter på 5,5 millioner kroner.

- Vi har gått med overskudd hvert år med unntak av oppstartsåret 2013. Det henger imidlertid sammen med at vi ikke alltid har tatt ut så mye i lønn, forteller Steinar Bukve Witsø (31), til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Satser 40 mill. på ølnerder
Danske Bank: Om ett år heves renten i Norge