Jeff Bezos:  Seiler i medvind med Amazon.com. Foto: Amazon.com.
Jeff Bezos: Seiler i medvind med Amazon.com. Foto: Amazon.com.Vis mer

Gründeren tjente 59 milliarder på under en time

Jeff Bezos ler hele veien til banken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Etter børsens stengetid torsdag la den amerikanske e-handels-giganten Amazon frem sine kvartalstall. Det var meget gode nyheter for selskapets aksjonærer.

Tjener penger I 2. kvartal tjente Amazon 92 millioner dollar, noe som tilsvarer 19 cent per aksje, mot et tap på 126 millioner dollar året før. Salget utgjorde 23,2 milliarder dollar, hvilket var 800 millioner dollar bedre enn analytikernes forventninger.

Ledelsen, som vanligvis er sparsommelige med informasjon om hvilke produkter som bidrar til de gode tallene, guider nå inntekter på mellom 23,3 og 25,5 milliarder dollar i årets 3. kvartal.

Amazon Web Services CNN kan fortelle at Amazon Web Services har vært en solid bidragsyter. Her vokste omsetningen med 81 prosent til 1,8 milliarder dollar mens resultatet hoppet 408 prosent til 391 millioner dollar.

Rally på Wall Street Nyheten førte til at aksjen klatret hele 18 prosent til 567,77 dollar i den utvidede handelen på Wall Street.

Gründer Jeff Bezos, som også er en av storaksjonærene i selskapet, opplevde dermed at verdien på aksjene hans økte med 7,18 milliarder dollar, eller 58,88 milliarder kroner på under en time.

For et halvt år siden rangerte Forbes Jeff Bezos som den 15. rikeste personen i verden. Da hadde han en formue på 34,8 milliarder dollar. Tar vi utgangspunkt i en aksjekurs på 567,77 dollar, har Bezos formue vokst til 47,65 milliarder dollar.

Større enn Wal-Mart Torsdagens kursoppgang sørget også for at Amazon gikk forbi legendariske Wal-Mart i markedsverdi. Amazon er nå verdt 267 milliarder dollar mens Wal-Mart har en markedsverdi på 233,5 milliarder dollar.

Flere nyheter Sunnmøringen har tapt penger én gang siden 1976
Odd Strøm gir alle ansatte 95.000 kroner i bonus
Røkkes ryddegutt håver inn millioner