Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gro: - Glad og imponert

Paris-avtalen: - Verdens ledere tok ansvar.

 - VÅR FELLES FRAMTID:  Tidligere statsminister og miljøvernminister  Gro Harlem Brundtland er glad for Paris-avtalen - her på besøk på  Skøyen/Smestad seniorsenter i sommer. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix.
- VÅR FELLES FRAMTID: Tidligere statsminister og miljøvernminister Gro Harlem Brundtland er glad for Paris-avtalen - her på besøk på Skøyen/Smestad seniorsenter i sommer. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere statsminister og miljøvernminister (1974 - 79) Gro Harlem Brundtland sier hun er glad og imponert over at en klimaavtale nå er inngått.

- Jeg er glad, og imponert, også over det franske formannskapet, når verdens land nå endelig står sammen for å verne om menneskehetens og jordas framtid, sier Brundtland i en uttalelse til NTB.

Hun viser til at den FN-opprettede Verdenskommisjonen for miljø og utvikling for 28 år siden la fram rapporten «Vår felles framtid» i London.

Rapporten presenterte alvorlige advarsler om hva framtiden ville bringe dersom det ikke gjennomføres radikale forandringer i utviklingsmodeller og bruk av fossile brennstoff.

- Året 2015 går nå inn i historien som året da verdens ledere tok ansvar og valgte å stå sammen om de 17 bærekraftmålene og om en framsynt avtale for å takle klimakrisen og vår felles framtid, sier Brundtland i uttalelsen.

(NTB).


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media