- Gro blir ny WHO-sjef

Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland ligger absolutt best an av de sju kandidatene som konkurrerer om å bli ny toppsjef i Verdens helseorganisasjon (WHO), fastslår helsedirektør Anne Alvik. Hun sitter selv i WHO-styret, som i januar skal velge den nye topplederen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gro Harlem Brundtland har støtte i alle verdensdeler, ifølge Alvik, som gjennom sitt styreverv har gjort en solid innsats for å få valgt vår tidligere statsminister til generaldirektør i verdensorganisasjonen.

- Vi begynner å få en del indikasjoner på hvordan stemmegivningen vil bli, og hun ligger godt an. Og når vi får valgt henne, blir arbeidet i WHO veldig spennende. Det blir en ny giv for organisasjonen, sier Alvik til NTB.

Hun mener Gro Harlem Brundtland opplagt er den beste kandidaten til ledervervet med sin bakgrunn og sine personlige egenskaper, sin arbeidskapasitet, utdanning og sitt overblikk.

- Hun ser ting i sammenheng og er flink til å lytte. Hun er er god leder, fastslår Alvik, som har kjent Gro siden ungdommen.

(NTB)