Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gro-bok i rekordopplag

Gro Harlem Brundtlands selvbiografi «Mitt liv» er trykt i svimlende 100.000 eksemplarer i første omgang. Dette er trolig rekord i førsteopplag i Norge. Men flere andre politiker-bøker har solgt i over 100.000 eksemplarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi produserer 50.000 bøker til bokklubb og 50.000 til bokhandlene. Allerede i dag er vi i gang med å distribuere forhåndsbestillinger på 28.000 bøker til bokhandlene. Jeg har aldri vært med på lignende, sier forlagsdirektør Geir Mork i Gyldendal til NTB.

Bratteli topper

Trygve Bratteli er likevel den politiker i Norge som hittil har fått sine ytringer mellom to bokpermer spredt i flest eksemplarer. Hans bok «Fange i natt og tåke» fra 1981, hvor Bratteli skrev om sine krigsopplevelser, solgte i alt i 190.000 eksemplarer. Den store suksessen overrasket den gangen. Forlaget Tiden utga også Einar Gerhardsens biografiske bøker. Den første solgte i 120.000, de to neste noe mindre.

Tidligere stortingspresident Jo Benkow har i mange år vært blant Gyldendal Norsk Forlags bestselgere. Hans «Fra synagogen til Løvebakken» solgte over 150.000. Senere bøker, særlig Benkows biografi om kong Olav, har likens solgt svært godt.

Biografien til SV-politiker Hanna Kvanmo var det rundt 80.000 nordmenn som ville ha.

Slår Reiulf

Det er allerede klart at Gro vil slå Reiulf Steen i opplagstall. Partifelle og tidvis motstander Reiulf Steens bok «Maktkamp» var riktignok også en bestselger etter norske mål. Men 55.000 solgte eksemplarer er bare vel halvparten av Gros førsteopplag.

(NTB)

Hele Norges coronakart