Gro bruker ingen skattetriks

SANDEFJORD (Dagbladet): Gro Harlem Brundtland ønsker ikke å snakke om ektemann Arne Olavs snedige skattegrep. Hun forsikrer imidlertid at hun ikke kan benytte seg av 300-timersregelen, til det brukte hun altfor lang tid på manuskriptet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet møtte Gro i bokhandelen Fortuna i Sandefjord mens hun glad og fornøyd signerte bøker til opprømte kunder. Med smil og latter fortalte hun om hvordan det var å skrive bok, men da Dagbladet brakte ektemannens skattesak på banen, ble tonen en annen:

- Nei, vet du hva. Jeg har nok med mine egne oppgaver og gjøremål. Jeg har ikke lyst til å svare på det spørsmålet, lød hennes kontante svar. Men så var smilet tilbake igjen, for kundene strømmet på.

Millioner

Gro Harlem Brunmdtland har god grunn til å være fornøyd. Gyldendal forlag har trykket memoarboka «Mitt liv» i 100 000 eksemplarer.

Arne Olavs skattetriks kan ikke Gro benytte.

- Han kunne bare skrive alt ned, for han hadde alt i hodet. Jeg måtte gå gjennom et svært materiale. Det var veldig mye arbeid. Det tok mange måneder, og jeg skrev alt for hånd. Vet dere hva som skjedde da, jo, jeg fikk seneskjedebetennelse i hånden. Ikke av å signere bøker, altså, av å skrive manus, sier hun.

700 bøker

- Jeg signerer 600- 700 bøker daglig. Det er veldig morsomt. Det som er enda morsommere, er at folk kommer til meg etter at de har lest boka og forteller hvordan de opplevde den, sier Gro, før en distingvert herre forteller Gro at hun begikk en kjempetabbe da hun trakk seg som statsministerkandidat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer