Gro bruker ingen skattetriks

SANDEFJORD (Dagbladet): Gro Harlem Brundtland ønsker ikke å snakke om ektemann Arne Olavs snedige skattegrep. Hun forsikrer imidlertid at hun ikke kan benytte seg av 300-timersregelen, til det brukte hun altfor lang tid på manuskriptet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet møtte Gro i bokhandelen Fortuna i Sandefjord mens hun glad og fornøyd signerte bøker til opprømte kunder. Med smil og latter fortalte hun om hvordan det var å skrive bok, men da Dagbladet brakte ektemannens skattesak på banen, ble tonen en annen:

- Nei, vet du hva. Jeg har nok med mine egne oppgaver og gjøremål. Jeg har ikke lyst til å svare på det spørsmålet, lød hennes kontante svar. Men så var smilet tilbake igjen, for kundene strømmet på.

Millioner

Gro Harlem Brunmdtland har god grunn til å være fornøyd. Gyldendal forlag har trykket memoarboka «Mitt liv» i 100 000 eksemplarer.

Arne Olavs skattetriks kan ikke Gro benytte.

- Han kunne bare skrive alt ned, for han hadde alt i hodet. Jeg måtte gå gjennom et svært materiale. Det var veldig mye arbeid. Det tok mange måneder, og jeg skrev alt for hånd. Vet dere hva som skjedde da, jo, jeg fikk seneskjedebetennelse i hånden. Ikke av å signere bøker, altså, av å skrive manus, sier hun.

700 bøker

- Jeg signerer 600- 700 bøker daglig. Det er veldig morsomt. Det som er enda morsommere, er at folk kommer til meg etter at de har lest boka og forteller hvordan de opplevde den, sier Gro, før en distingvert herre forteller Gro at hun begikk en kjempetabbe da hun trakk seg som statsministerkandidat.

- Og så nært inn mot valget. Hadde du bare stått på, ville Arbeiderpartiet ha fått 40 prosent ved stortingsvalget. Minst. Slår mannen fast.

- Det er det flere som har nevnt, repliserer Gro, før en lokal nærradioreporter huker tak i hovedpersonen:

- Neida, det blir ikke mye tid til juleforberedelser. Nei, det får andre ta seg av, svarer Gro på spørsmålet om alle sju kakesorter er bakt og huset vasket.

- Og jeg sier deg, Gro, du skulle ikke gått av, maser mannen i bakgrunnen.

STORSELGER: -Arne Olav kunne bare skrive alt ned, for han hadde alt i hodet, sier Gro Harlem Brundtland.