Gro erklærer krig mot røyking

GENEVE (NTB-Reuters): Gro Harlem Brundtland vil erklære krig mot røyking når hun overtar som leder av Verdens helseorganisasjon (WHO) i juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

På et seminar i Den asiatiske utviklingsbanken i dag sa hun at hun vil gjøre en verdensomspennende kamp mot tobakk og røyking til en prioritert oppgave.

- Kampen mot tobakk setter langsiktige kostnader, som det er vanskelig å beregne størrelsen på, opp mot kortsiktig og svært synlig profitt, sa Brundtland, som er sikker på å bli valgt til ny WHO-leder neste måned, etter at hun ble nominert av styret i organisasjonen.

Brundtland sa at røyking er en av de tre viktigste årsakene til tidlig død i Asia. Bare i Kina kan 750.000 dødsfall årlig tilskrives bruk av tobakk.

Følgelig er det ingen tvil om at røyking har en negativ innflytelse og truer bærekraftig utvikling, hevdet hun.

WHO som ble dannet for å lede verdensomspennende kampanjer mot sykdom, er blitt kraftig kritisert for å være ineffektivt og toppstyrt. Det stilles store forventninger til at Brundtland skal rydde opp i organisasjonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer