Gro får CNN-penger

GENÈVE (Dagbladet): WHO-sjef Gro planlegger å reise til Atlanta i USA for å besøke den styrtrike CNN-eieren Ted Turner. Turner har allerede sendt et personlig brev til Gro der han lover å støtte henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I første omgang skal CNN-pengene brukes i kampen mot tobakk.

- Ja, Gro har planer om å møte Ted Turner, sier Gros pressetalsmann Jonas Gahr Støre til Dagbladet. Men foreløpig er ikke tidspunkt for reisen fastsatt.

Ted Turner er gift med skuespilleren Jane Fonda og er en av verdens virkelig rike menn. Han har hovedsaklig tjent sin formue gjennom TV-selskapet CNN.

Ga bort sju milliarder

For ett år siden annonserte Turner at han ville gi bort 100 millioner dollar eller 750 millioner norske kroner til FN hvert år i en tiårsperiode.

- Det er ikke mer enn det formuen min har vokst med de siste månedene, sa Turner da han offentliggjorde gaven.

Pengene fordeles gjennom generalsekretær Kofi Annans kontor, men Turner har naturlig nok stor innflytelse. Turner har ved en rekke anledninger markert at han er svært opptatt av miljø og tredje-verden-spørsmål, og gaven til FN er det endelige beviset på at han vil bruke penger - mye penger - på sitt engasjement.

Sendte brev

Gro og Turner har møtt hverandre flere ganger og kjenner hverandre ganske godt. CNN-eieren var veldig opptatt av Gros arbeid i Verdenskommisjonen for miljø og utvikling på 80-tallet og inviterte henne den gang til CNN-hovedkvarteret i Atlanta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer