Gro fikk ikke vite om inntektstaket

Først seinere mener Brundtland at hun ble klar over grensa.

I VITNEBOKSEN:  Tidligere Ap-leder og statsminister Gro Harlem Brundtland møter for første gang i sitt liv i retten i dag i forbindelse med bedragerisaken mot Magnus Stangeland og Anders Talleraas. Foto: Berit Roald / Scanpix
I VITNEBOKSEN: Tidligere Ap-leder og statsminister Gro Harlem Brundtland møter for første gang i sitt liv i retten i dag i forbindelse med bedragerisaken mot Magnus Stangeland og Anders Talleraas. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gro Harlem Brundtland mener hun ikke ble fortalt at det fantes en grense for hvor mye hun kunne tjene på foredrag og bokinntekter før hun ikke lenger hadde krav på stortingspensjon.

I retten forklarer Brundtland til aktor at hun selv tok kontakt med Stortingets Astrid Risnes for å få vite hva hun kunne tjene ved siden av stortingspensjonen. I den relativt korte samtalen med Risnes, som Brundtland tror kan ha vart i 15 minutter, mener Brundtland hun nevnte at hun i framtiden kunne motta foredrag og muligens noen bokinntekter.

- Ikke nevnt På spørsmål aktor Elisabeth Roscher om inntektsgrensa ble nevnt, sier Brundtland følgende:

- Det ble ikke nevt. Det var mer av et prinsippielt spørsmål. Det gjaldt faste inntekter og ikke tilfeldige inntekter sånn som foredrag eller bokinntekter.

- Hvilket beløp tenkte dere på i denne samtalen?

- Det var ikke i mine tanker i det hele tatt. Det ble ikke berørt den gangen.

- Er du kjent med i ettertid at det skal være et inntektstak?

- Ja, men det var ikke noe tema, jeg visste ikke det da, sier Brundtland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer