Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gro fornøyd med Arne Olavs bok

En meget opplagt Gro Harlem Brundtland roste i går kveld ektemann Arne Olav Brundtlands bok, «Gift med Gro». - Jeg konstaterer at Arne Olav skriver godt, det visste jeg jo for så vidt fra før, sier hovedpersonen i boka forlagsverdenen tror blir årets store julegaveslager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges legendariske landsmoder har ikke skrudd ned på tempoet etter at hun gikk av som statsminister den 23. oktober.

I går var hun på Stortinget mens mannen lanserte boka om livet med Gro. Deretter dro hun til Arbeiderpartiets sentralstyremøte på Olavsgaard hotell på Skjetten, like utenfor Oslo.

Skumlest

- Jeg har hatt en meget hektisk dag, og har bare rukket å skumlese vel halvparten av boka i bilen på vei til og fra. Jeg får ikke lest den ferdig før etter fredspristildelingen i morgen, sa Gro til Dagbladet i går kveld.

Hyggelig, men med landsmoder-autoriteten i behold og pumps på beina, forserte hun sølepytter og hekker på vei over parkeringsplassen til middag i hotellets biblioteksal.

- Jeg har så langt ikke funnet ting i boka som har overrasket meg, sier Gro.

Det skal sikkert Arne Olav være glad for.

Boka er blitt til på meget kort tid, uten innblanding fra Gro sjøl.

Boka om 36 års samliv med Gro gjennom tykt og tynt, lykke og tragedie, kom ut på ekteparets bryllupsdag.

Blankt nei

- Jeg visste at Arne Olav hadde med et eksemplar av boka hjem på søndagskvelden. Jeg ba om å få lese i den, men fikk blankt nei.

Mandag morgen klokka åtte ga han meg et innpakket eksemplar. Jeg gleder meg til å få finlest den i morgen ettermiddag, sier Gro til Dagbladet.

Hun var helt uberørt av den massive omtalen av familien Brundtlands liv, slik det skildres i boka, på radio og i TV-nyhetene i går.

- Jeg har rett og slett ikke fått med meg reaksjonene på boka, sier Gro Harlem Brundtland til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media