- Gro har støtte i alle regioner

NEW YORK (Dagbladet): - Gro leder, og marginen ser ut til være komfortabel. Jeg tror hun kommer til å vinne, sier Morten Wetland, som leder valgkampen for å få Norges tidligere statsminister som leder for Verdens Helseorganisasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Gro har nå støtte i alle regioner, og det var et viktig mål for valgkampen. Dersom hun blir valgt, ønsker hun seg et verdensomspennende mandat. Der mener jeg vi er nå, og det er det ingen andre som er, sier han.

- Det blir stor skam hvis vi tar feil, men det tror jeg ikke vi gjør.

Wetland bekrefter at sekretariatet, som han leder i Utenriksdepartementet, fra tid til annen holder «øvelsesavstemninger» for å måle styrkeforholdet mellom kandidatene. Men han avslår å gi mer konkrete opplysninger enn at Gro i øyeblikket ser ut til å ha en ledelse med komfortabel margin på konkurrentene.

De to hardeste konkurrentene synes å være Dr. Ibrahim Samba fra Gambia, som er regiondirektør for Afrika i Verdens Helseorganisasjon. Dernest kommer Dr. Rafei Uthon fra Indonesia, som blir kjørt hardt fram av Indonesias regjering.

Både George Alleyn fra Barbados og Nafis Sadik fra Pakistan har sakket akterut.

Morten Wetland understreker imidlertid at saken langt fra er avgjort.

- Det er ikke over før det er over, sier han.

Avstemningen skjer i styret i Verdens Helseorganisasjon, som møtes 27. januar neste år.

I begynnelsen av januar drar Gro Harlem Brundtland trolig til Algerie. Det er Algerie som sitter i presidentskapet i WHO-styret. Dette er foreløpig den siste planlagte reisen i denne valgkampen.