Gro Harlem Brundtland misbrukt på slankekost-nettsted

Skal ha gått god for Herbalifes slankeprodukter og kostholdstilskudd.

HERBALIFE: Norges tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland ble misbrukt av slankenettverket Herbalife ved at selskapet brukte navnet hennes for å promotere slankeprodukter og kosttilskudd. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
HERBALIFE: Norges tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland ble misbrukt av slankenettverket Herbalife ved at selskapet brukte navnet hennes for å promotere slankeprodukter og kosttilskudd. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På en personlig nettside i nettverket Herbalife skal Gro Harlem Brundtland, vår tidligere statsminister og generalsekretær i Verden helseorganisasjon (WHO), ha blitt framstilt som bruker og selger av slankeprodukter og kostholdstilskudd. Det skriver tidsskriftet Kapital.

Brundtland skal ha stått oppført med sin egen personlige Herbashop-side der hun gikk god for Herbalifes produkter.

Ifølge hennes pressekontakt Jon Mørland har Brundtland aldri hørt om nettstedet.

- Hun hadde aldri hørt om selskapet, og dette var åpenbart ikke noe hun hadde med å gjøre, sier Mørland til Dagbladet.

Forarget Mørland sier også at Brundtland ble overrasket over å høre at navnet hennes ble brukt på dette nettstedet.

- Hun reagerte med overraskelse og forargelse. Hun var forarget over at noen misbrukte hennes navn på den måten, sier Mørland.

Pressekontakten vil derimot ikke si noe om Brundtland nå vurderer å gå til sak mot selskapet.

- Hvordan vi forfølger dette ønsker jeg ikke kommentere, sier han.

«Velkommen til Gro Harlem Brundtlands Herbashop. På de følgende sidene vil du bli introdusert for produkter fra Herbalife. (...)», står det i introduksjonen på nettsida.

Skal undersøke Herbalife skal ha over 11 000 medlemmer i Norge, og over tre millioner på verdensbasis. Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra Herbalife Norge uten hell.

HERBASHOP: På denne siden ble navnet til Gro Harlem Brundtland misbrukt. Dette er skjermbildet Kapital brukte i saken sin. Skjermdump Herbashop / Kapital
HERBASHOP: På denne siden ble navnet til Gro Harlem Brundtland misbrukt. Dette er skjermbildet Kapital brukte i saken sin. Skjermdump Herbashop / Kapital Vis mer

Kommunikasjonsdirektør i Herbalife, Alex Lacey, har overfor Kapital ingen forklaring på hvorfor Gro Harlem Brundtland er registrert med sin egen hjemmeside på Herbashop.

- Herbashop er medlemmenes egen hjemmeside, så jeg kan ikke kommentere den biten, men dette er noe jeg må undersøke. Hvis hjemmesidene påstår noe som ikke er tilfelle, må vi endre dette, sier han.

Slettet Noen dager etter at Kapital hadde vært i kontakt med Lacey, skal selskapet ha informert om at det ikke lenger er mulig å få tilgang til informasjon om nåværende og tidligere medlemmer.

Nettsida med Gro Harlem Brundtlands navn er nå fjernet, men Dagbladet har i tidsskriftet sett skjermbildet som ble tatt av nettsida Herbashop Norway med Brundtlands navn.

Vår tidligere statsminister er heller ikke det eneste kjente ansiktet som skal ha blitt misbrukt av Herbalife. Benedicte Adrian, Marian Aas Hansen, Inger Lise Rypdal, Rune Rudberg, Trine Haltvik, Trune Grung og Trude Drevland er også blitt viklet inn i slankenettverket.

Gro Harlem Brundtland

• Født 20. april 1939.

• Er utdannet lege.

• Norges første kvinnelige statsminister og Arbeiderpartiets (Ap) første kvinnelige leder.

• Satt som statsminister i tre perioder mellom 1986 og 1996.

• Var fra 1998-2003 generalsekretær i Verdens helseorganisasjon (WHO).

• Har sittet i styret i UN Foundation og som medlem av organisasjonen The Elders.

• I mars 2007 ble hun utnevnt til spesialutsending for FNs generalsekretær på klimaendringer.

Kilde: Wikipedia, Mørland & Johnsen, SNL

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer