Gro i atomsamtale med Putin: - Overhodet ikke betenkelig!

- Ga et seriøst og solid inntrykk.

FORNØYD MED MØTET: Den russiske utenriksministeren Sergei Lavrov ønsker velkommen til tidligere utenriksminister i Algerie Lakhdar Brahimi, Gro Harlem Brundtland, tidligere president i USA Jimmy Carter, tidligere generalsekretær i FN Kofi Annan og tidligere president i Mexico Ernesto Zedillo.  Foto: Vasily Maximov / AFP / Reuters
FORNØYD MED MØTET: Den russiske utenriksministeren Sergei Lavrov ønsker velkommen til tidligere utenriksminister i Algerie Lakhdar Brahimi, Gro Harlem Brundtland, tidligere president i USA Jimmy Carter, tidligere generalsekretær i FN Kofi Annan og tidligere president i Mexico Ernesto Zedillo. Foto: Vasily Maximov / AFP / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi snakket om store internasjonale problemstillinger, med fokus på Ukraina, Iran og det kjernefysiske programmet, hvordan man skal møte trusselen fra IS i Syria og Irak, sier Gro Harlem Brundtland til Dagbladet.

Sammen med flere representanter for «The Elders» møtte hun Putin i Moskva onsdag kveld. Møtet fant sted i Putins residens, og varte i to timer og femten minutter.

I Moskva møtte de også utenriksminister Lavrov, og målet med besøket var å diskutere noen av de viktigste temaene innenfor internasjonal politikk i dag, deriblant Midtøsten, kampen mot terrorisme og FN-reform.

- Putin forpliktet seg - Ukraina tok en stor del av samtalen, og Putin understreket at Russland forpliktet seg til gjennomføring av Minsk II avtalen, sier Brundtland på telefon fra Tel Aviv.

Der er hun sammen med USAs tidligere president, Jimmy Carter.

Sammen har de hatt samtaler med arabiske politikere og medlemmer av Knesset om konflikten mellom Palestina og Israel.

- Det er for så vidt en tilfeldighet at dette møtet kommer rett etter Moskva-møtet. Vi fløy direkte til Tel Aviv etter at møtet med Putin var over onsdag kveld, sier Brundtland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer