Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Gro kjente til reglene

Betalte selv for en operasjon i 2002.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Gro Harlem Brundtland betalte selv da hun ble operert for kreft i livmoren ved Ullevål universitetssykehus i 2002.

- Dette tyder på at hun visste hvordan reglene var, sier stortingsrepresentant Sonja Sjøli (H) til VG.

Harlem Brundtland er også blitt hofteoperert to ganger ved norske sykehus.

Selv om hun formelt var bosatt i Frankrike, ble operasjonene betalt av norske myndigheter.

I en pressemelding tirsdag skrev den tidligere statsministeren at hun ikke kjente til regelverket for hvilken rett hun hadde til operasjoner i Norge mens hun var bosatt i Frankrike.

Klinikksjef Bjørn Busund ved gynekologisk avdeling ved Ullevål universitetssykehus bekrefter overfor VG at det ble sendt regning til Gro Harlem Brundtland etter operasjonen i 2002, og at den ble betalt av henne selv eller arbeidsgiveren.

(NTB)

VIL BETALE OPERASJONEN SELV: Etter siste dagers avsløringer, har Norges tidligere statsminister gått med på å betale for hofteoperasjonene. Foto: AP PHOTO/SCANPIX
VIL BETALE OPERASJONEN SELV: Etter siste dagers avsløringer, har Norges tidligere statsminister gått med på å betale for hofteoperasjonene. Foto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer
TILBAKEVISER GROS PÅSTANDER: Stortingsrepresentant Sonja Sjøli hevder at Gro Harlem Brundtland må ha kjent til det gjeldende reglementet, siden hun selv betalte en operasjon i Norge i 2002.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media