Gro kom i posten

BYGDØY (Dagbladet): Postmannen hadde stanset bilen utafor Bygdøy Tobakk da han hørte en kjent stemme. Plutselig farer et hode inn gløtten på bilvinduet. Selveste Gro hadde akkurat mottatt dårlige nyheter og bryter ut overfor den forskrekkede postmannen: «Jeg visste ikke om at det er busstreik, jeg!»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg hørte en kjent stemme, og så kom hele huet inn ruta. Jeg trodde jeg var i komplottet på TV3. Jeg var sjokkskadd, lammet. Så ser jeg at det er henne, da. «Hei du, jeg visste ikke at det er busstreik jeg,» sa hun. Hun hadde jo kommet rett fra Geneve. Så jeg tilbød henne å sitte på. «Men du har så mye post på setet,» svarte hun. Men før jeg hadde fått fjernet brevene, hadde hun satt seg. Postrute fikk være postrute: I den røduniformerte tjenestebilen bar det i ekspressfart til Medisinsk Selskaps lokaler i Oslo sentrum: En liten kjøretur for Gro Harlem Brundtland. En stor kjøretur for postmann Hans Christian Flytøren (35).

Gro satte seg

Det var onsdag - denne uka - og Gro var hjemme på Bygdøy. Kanonisert eksstatsminister, verdenshelsepresident og sigarettdødare til tross, også en slik må en gang iblant ta bussen. Hun sies å være det eneste mennesket observert på en bussholdeplass på Bygdøy denne dagen. Så måtte hun innse at folket er opptatt av andre ting enn tobakkskrigen: som høyere lønn. Folk som for eksempel bussjåførene. Så da spradet hun over gata, mot gløtten i postmann Hans Kristian Flytørens bilvindu.

Lett for haik

Postmann Flytøren høyttenker mens han rekonstruerer episoden for Dagbladet - på parkeringsplassen mellom bussholdeplassen og Bygdøy Tobakk. - På mange måter virket det som om hun haiket. Jeg har jo selv haiket, men jeg går ut fra at hun har lettere for å få haik enn meg. - Og den postbilen jeg hadde da: styggeste i byen! Så bar det av gårde fra Bygdøy-landet. - Det var kjempehyggelig. Vi pratet om løst og fast. Jeg spurte om hun gledet seg til å begynne i den nye jobben, og det gjorde hun. Hun spurte hvor jeg bodde og hva jeg drev med. - Da jeg fortalte at jeg var fotballdommer i VIF, spurte hun ikke mer. Det virket ikke som om hun var interessert i fotball i det hele tatt. - Da vi var framme, smilte hun og tok meg i hånda. Hun virket å være som en vanlig dame i gata. Så jeg sa til henne at du er en god representant for Norge. Og det er hun også. Men hva med hans 290 husholdninger på Bygdøy? Fikk de posten sin i tide? - Ja, jeg var tilbake fra ruta i god tid før mange av kollegene. For jeg måtte levere bare én ekspress den dagen - og det var Gro, svarer postmannen. Og så kan man forbedre etatens slagord en smule ved å si: Posten skal fram, ja visst: Men det skal jammen Gro Harlem Brundtland også!

POSTMANN I GRO-SJOKK: Postmann Hans Christian Flytøren må sies å ha levert sin mest celebre pakken noensinne.