Gro likte ikke spørsmål om Pepsi

- Jeg bestemmer selv hva jeg vil gjøre, sier den tidligere statsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BALI(Dagbladet): I ettermiddag indonesisk tid møtte Gro Harlem Brundtland norsk og internasjonal presse etter et møte i World Business Council (WBC) på Bali.

Gro er FNs spesialutsending for klimaspørsmål, og var derfor hedersgjest under WBCs arrangement på Bali. Men den tidligere statsministeren og lederen for Verdens helseorganisasjon(WHO) var ikke interessert i å snakke om Pepsi. Da hun var WHO-direktør kjempet hun for å redusere sukkerforbruket i verden. Derfor vakte det oppsikt da det ble kjent at hun har jobbet som rådgiver for Pepsi i flere år.

Lagtingspresident Inge Lønning har til og med bedt Brundtland om å stanse samarbeidet med næringsmiddelgiganten. Men selv avviser hun spørsmålsstillingen kontant.

- At noen synes at dette ikke er noen god ide, må jeg regne med, svarte Gro.

Både lagtingspresident Inge Lønning og KrF-leder Dagfinn Høybråten har kritiser Gro for rådgiverrollen, og bedt henne om å avslutte kontrakten. Gro avviser dette som helt uaktuelt.

 - Nei, det er helt uaktuelt. Det kan dere bare glemme sa den tidligere statsministeren bestemt.

Hun begrunner det med at hun ikke har noen offisiell rolle i norsk politisk sammenheng, og at det dessuten er fornuftig for eksperter å samarbeide med næringsmiddelindustrien. Gjennom samarbeid er det mulig å påvirke markedsaktører til å endre sukkerinnhold, mengden fettstoffer og andre mineraler og vitaminer.

- Dessuten bestemmer jeg selv hva jeg skal gjøre, sa Gro.

IKKE GLAD FOR SPØRSMÅL OM PEPSI:  - Dette er et spørsmål du ikke får noe svar på. Saken står ikke på agendaen, glefset tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland da hun be spurt om sin rolle som helserådgiver for Pepsi. Foto:  Foto: Lise Åserud / SCANPIX
IKKE GLAD FOR SPØRSMÅL OM PEPSI: - Dette er et spørsmål du ikke får noe svar på. Saken står ikke på agendaen, glefset tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland da hun be spurt om sin rolle som helserådgiver for Pepsi. Foto: Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer