Gro likte ikke spørsmål om Pepsi

- Jeg bestemmer selv hva jeg vil gjøre, sier den tidligere statsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BALI(Dagbladet): I ettermiddag indonesisk tid møtte Gro Harlem Brundtland norsk og internasjonal presse etter et møte i World Business Council (WBC) på Bali.

Gro er FNs spesialutsending for klimaspørsmål, og var derfor hedersgjest under WBCs arrangement på Bali. Men den tidligere statsministeren og lederen for Verdens helseorganisasjon(WHO) var ikke interessert i å snakke om Pepsi. Da hun var WHO-direktør kjempet hun for å redusere sukkerforbruket i verden. Derfor vakte det oppsikt da det ble kjent at hun har jobbet som rådgiver for Pepsi i flere år.

Lagtingspresident Inge Lønning har til og med bedt Brundtland om å stanse samarbeidet med næringsmiddelgiganten. Men selv avviser hun spørsmålsstillingen kontant.

- At noen synes at dette ikke er noen god ide, må jeg regne med, svarte Gro.

Både lagtingspresident Inge Lønning og KrF-leder Dagfinn Høybråten har kritiser Gro for rådgiverrollen, og bedt henne om å avslutte kontrakten. Gro avviser dette som helt uaktuelt.

 - Nei, det er helt uaktuelt. Det kan dere bare glemme sa den tidligere statsministeren bestemt. Hun begrunner det med at hun ikke har noen offisiell rolle i norsk politisk sammenheng, og at det dessuten er fornuftig for eksperter å samarbeide med næringsmiddelindustrien. Gjennom samarbeid er det mulig å påvirke markedsaktører til å endre sukkerinnhold, mengden fettstoffer og andre mineraler og vitaminer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer