Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gro lover en energisk lederstil

GENÉVE: (Dagbladet): - Den viktigste jobben for den nye WHO-lederen er å være en sterk og global talsmann eller talskvinne for helsespørsmål i alt arbeid for utvikling, sa Gro Harlem Brundtland i sitt innlegg for sitt eget kandidatur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gro understreket betydningen av å gjøre helsespørsmål like sentralt på den internasjonale politiske dagsordenen som miljøvern er blitt det.

Hun snakket om internasjonale helsespørsmål, om WHOs rolle og om sin egen person.

- Jeg kommer fra en politisk bakgrunn der solidaritet er et æresbe-grep.
Et begrep som betyr at vi som folk og samfunn bare kan tjene på å få folk til å trekke sammen uansett nasjonalitet, økonomisk posisjon, rase eller kjønn. Dette er min grunnleggende holdning og jeg har uttalt den på vegne av mange, ikke på egne vegne. Jeg har alltid vært et vi-menneske, ikke et jeg-menneske.

Og hun la ikke skjul på at hun håpet hun snart ville kunne tale for verdens helse.
- Og hvis dere bestemmer det slik, tror jeg dere vil finne min lederstil åpen, energisk og inkluderende. Jeg tror ikke jeg har alle svarene selv, men sammen kan vi finne fram til de beste løsningene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!