Gro mister sin «høyre hånd»

Han har jobbet under Syse, Gro og Bondevik. De siste årene har Jonas Gahr Støre vært Gros høyre hånd i Geneve. Men nå er han hjemkalt til tjeneste for Jens Stoltenberg. - Gro er ikke den typen man legger bak seg, sier Gahr Støre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jonas Gahr Støre har vært Gros lojale medarbeider gjennom mange år. Han deltok som en nøkkelperson i kampanjen for å få Norge med i EU da Gro var statsminister, og fortsatte som Gros høyre hånd ved statsministerens kontor fram til hun gikk av. En kort periode arbeidet han under daværende statsminister Kjell Magne Bondevik, men i januar 1998 dro han til Geneve for å hjelpe Gro da hun tok over som leder i Verdens Helseorganisasjon.

- Jeg dro til Geneve for å være der i tre år. Det ble to. Men Gro er ikke den typen man legger bak seg, sier Jonas Gahr Støre.

Han tar plassen går tilbake til jobben som statssekretær ved Jens Stoltenbergs kontor, og skal dermed nok en gang ta plassen som statsministerens grå eminense. Men den karakteristikken setter riktignok ikke Gahr Støre pris på.

Føler seg grå

- Når jeg kommer hjem fra jobben, føler jeg meg ofte grå. Jeg føler meg aldri som noen eminense, har han sagt i et intervju med Dagbladet.

Han regner med å trekke veksler på erfaringen han har fått gjennom sine tidligere perioder som statssekretær.

- Det er en fordel å kjenne Statsministerens kontor. Dette er et flott sted, med flinke medarbeidere som står på. Jeg kan endel om forvaltningen og hvordan vi kan dra nytte av det fine embetsverket vi har, sier han.

Svigermors drøm

Og hvis du synes Jens Stoltenberg framstår som en svigermors drøm, er Gahr Støre hakket hvassere. Han stryker til og med skjortene sjøl, har han forklart i et intervju med Dagbladet.

Naturligvis var det også tungt for Gro å måtte gi slipp på Gahr Støre.

- Hun vil ikke stå i veien når folk vil prøve nye ting, selv om det blir vanskeligere for henne. Jeg måtte jo ta denne utfordringen, sier Gahr Støre.

GROS HØYRE HÅND: Gahr Støre var Gros høyre hånd i WHO, men nå er han hjemkalt til tjeneste for Jens Stoltenberg.