Gro og Kjell Magne går fri for pensjonsjuksanklagene

Tre stortingspensjonister blir etterforsket videre.

BLIR IKKE ETTERFORSKET VIDERE:  Gro Harlem Brundtland og Kjell Magne Bondevik vil ikke bli etterforsket videre av Økokrim. Arkivfoto: Sara Johannessen / SCANPIX .
BLIR IKKE ETTERFORSKET VIDERE: Gro Harlem Brundtland og Kjell Magne Bondevik vil ikke bli etterforsket videre av Økokrim. Arkivfoto: Sara Johannessen / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Økokrim har besluttet å etterforske Anders Tallerås, Magnus Stangeland og Thor-Erik Gulbrandsen videre for pensjonsjuks, melder TV 2.

Gro Harlem Brundtland, Kjell Magne Bondevik og Tore Austad blir ikke etterforsket videre av Økokrim.

Kjell Magne Bondevik er avhørt med status som mistenkt og for ham er saken henlagt etter bevisets stilling, heter det i en pressemelding fra Økokrim.  For Brundtland er det ifølge Økokrim ikke grunnlag for videre etterforskning.

-Jeg er glad for at Økokrim så tidlig har fastslått at jeg ikke har gjort noe straffbart. Men jeg er ikke overrasket, dette hadde jeg ventet fordi jeg har spilt med åpne kort. Jeg tok kontakt med Stortinget høsten 2006 — da jeg skjønte at jeg kunne fått for mye pensjon. Jeg redegjorde for mine inntektsforhold, ba om råd om hva jeg skulle gjøre, og fulgte de svar jeg fikk, sier Bondevik i en kommentar til Dagbladet.no.

Økokrim besluttet 11.2 å etterforskere de seks stortingspensjonistene som var mistenkt for å ha mottatt for mye pensjon.

«Den videre etterforsking vil bli rettet mot Anders Tallerås, Magnus Stangeland og Thor-Eirik Gulbrandsen som alle er underrettet om dette. Det understrekes at en slik personrettet etterforsking ikke gir grunnlag for å trekke slutninger om et mulig straffansvar. Først etter avsluttet etterforsking vil påtalemyndigheten på vanlig måte vurdere om det er grunnlag for strafferettslige reaksjoner.» heter det videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer