Gro raser mot kjolehetsen

Gro Harlem Brundtland er opprørt over hvordan Karita Bekkemellem Orheim blir angrepet av anonyme kilder for måten hun kler seg på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- For 25 år siden var dette en type kommentar som ville blitt framsatt åpent. Nå våger de ikke engang å stå fram.

WHO-lederen har i selvbiografiene sine skrevet om hvordan det var å komme inn i toppolitikken som ung kvinne. Man kommenterte klærne hennes, frisyren, stilen, språket og ganglaget. Hun likte det dårlig, og i et intervju med Henne sier Gro at hun syntes det var sårende og tøft.

- Mye verre

- Hvem er det som framfører denne kritikken? vil Gro vite.

Dagbladet forteller at det er anonyme kilder i Bekkemellem Orheims eget parti.

- For 25 år siden skjedde det i full offentlighet, og ikke anonymt. Det at det nå skjer anonymt, gjør det så mye verre. Når kritikerne ikke engang våger å stille opp med fullt navn, blir dette bare enda et dårlig eksempel på anonyme angrep, sier Gro, og etterlater liten tvil om hva hun mener om denne typen hersketeknikker.

- Du har hatt de samme erfaringene som Karita Bekkemellem Orheim?

- Ja, men da var det i det minste navngitte personer som kritiserte. Dette er så mye verre og det gjør meg helt rasende, slutter Gro Harlem Brundtland.

Anonyme angrep

Det var blant annet i Dagbladet 12. og 13. september kilder i kretsen som støtter Trond Giskes nestlederkandidatur i Arbeiderpartiet, og anonyme AUF-ere angrep Bekkemellem Orheim. De skal ha kalt henne «ei nikkedokke for Jens Stoltenberg, som tar seg godt ut på bilder og gjerne har den fineste kjolen på gallamiddager». Trond Giske rykket i etterkant ut og ba dem stoppe hetsen av Karita Bekkemellem Orheim, som er hans fremste konkurrent til Ap's nestlederverv.

TØFT: Gro Harlem Brundtland liker meget dårlig den behandlingen Karita Bekkemellem Orheim blir utsatt for av anonyme partikolleger. - Det gjør meg rasende, sier Gro.
HETSES: Karita Bekkemellem Orheim på vei til Stortingsmiddag på Slottet i fjor.