Gro sørger over fly-ofre

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): - Vi er samlet her for å sørge over Mary Lou og Jonathan. Navnene deres var på passasjerlisten, sa en beveget Gro Harlem Brundtland i Genhve i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det ble hennes oppgave, som leder for Verdens helseorganisasjon WHO, å lede minnestunden over to av passasjerene som var om bord i det sveitsiske flyet som styrtet i havet utenfor Nova Scotia i Canada i går.

Disse to, Jonathan Mann og hans kone, Mary Lou Clements, var på vei til Genhve for nettopp å delta på møter i WHO. Begge var amerikanere. USA og FN ble spesielt hardt rammet i denne ulykken. Swissair-ruta mellom New York og Genhve blir omtalt som FN-ferja, fordi flyet går direkte mellom de to FN-byene.

Minst sju av de omkomne var ansatt i FN, og hele 137 amerikanere var om bord i dødsflyet. Til sammen krevde ulykken 229 menneskeliv. I natt var 44 omkomne hentet i land etter flystyrten.

Jonathan Mann var en av pionerene i kampen mot aids, og hans kone, Mary Lou, var vaksinasjonsekspert. Mann var den første lederen for WHOs spesialprogram mot aids. FNs generalsekretær Kofi Annan uttrykte også i går sin sorg over flyulykken.

Gros sorg

Seint i går kveld reiste Gro Harlem Brundtland til India. Her skal hun delta på et regionalt møte i Verdens helseorganisasjon i Sørøst-Asia. Gjennom sin nære medarbeider Jonas Gahr Støre formidler hun sin sorg over tapet av gode kolleger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer