Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gro stiller i rosetoget

Den tidligere statsministeren deltar i minnemarkeringen i Oslo mandag kveld.

I ROSETOG: Gro Harlem Brundtland ønsker mandag kveld å vise sin støtte til de pårørende etter fredagens terror i hovedstanden og på Utøya. Her under valgkampen i 2009. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
I ROSETOG: Gro Harlem Brundtland ønsker mandag kveld å vise sin støtte til de pårørende etter fredagens terror i hovedstanden og på Utøya. Her under valgkampen i 2009. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Massedrapsmannen Anders Behring Breivik har hevdet i avhør at planen var å angripe Utøya mens tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland talte.

Men Breivik kom for seint til å ramme den tidligere statsministeren og WHO-sjefen.

Uhyrlig Den tidligere statsministeren ønsker ikke å kommentere disse påstandene.

- Det som rammet Norge på fredag er så uhyre forferdelig. Alle mine tanker er nå hos de savnede, skadede og deres nærmeste, sier Gro Harlem Brundtland til Dagbladet gjennom sin rådgiver Jon Mørland.

- Det er så uhyrlig det som skjedde, fortsetter hun.

Gro vil selv delta i rosetoget fra Rådhusplassen i Oslo klokken 18. For henne er det viktig å markere sin støtte til de pårørende, opplyser hennes rådgiver.

Vil ikke spekulere I nettdebatter har Anders Behring Breivik omtalt Gro Harlem Brundtland som «landsmo(r)deren» og gitt henne en betydelig del av skylden for at det norske samfunnet har fått utvikle seg i «gal retning».

- Spekulasjoner er ikke i mine tanker nå. Det er så mye som er blitt sagt og skrevet. Mine tanker er nå hos de pårørende, fortsetter Gro til Dagbladet.

Gro var på Utøya i flere timer fredag, men hadde reist fra øya da Behring Breivik løsnet de første skuddene klokka 17.26.

Ifølge Aftenposten skal han ha forklart i politiavhør at han ble forsinket.