Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gro til Algerie

Gro Harlem Brundtland innleder det nye året med å dra på stemmesanking til Algerie. Onsdag 27. januar blir det så avgjort om hun får den ettertraktede stillingen som generaldirektør i Verdens helseorganisasjon (WHO).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utsiktene til at den tidligere norske statsministeren skal vinne denne kampen, betegnes som gode. Hun nyter stor internasjonal anseelse og har drevet en effektiv valgkamp med store deler av norsk diplomati i ryggen.

Motstand

Men hun har også motstandere. De hevder at hun egentlig ikke er interessert i sjefsstillingen i WHO, men at hennes valgkamp i virkeligheten er et spill for å styrke hennes sjanser til å rykke inn i den nyopprettede stillingen som nestkommanderende for FNs generalsekretær, Kofi Annan.

  Gros klare standpunkt for selvbestemt abort støter an mot sterke verdioppfatninger både i muslimske og katolske medlemsland.

 Det brukes også mot henne at hun kommer utenfra WHO-systemet og representerer et rikt industriland på den nordlige halvkule.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!