Gro trøstet Jens

Gro ga Jens en god klem og mente motstanden den siste tida ikke var noe å bekymre seg for. - Det går opp og ned med meningsmålinger og sånn, og du kan ikke regne med applaus hele tida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksstatsminister, doktor Harlem Brundtland, hadde imidlertid ikke tid til mer enn to minutter alene med statsminister Stoltenberg. Sjefen for Verdens helseorganisasjon var nemlig ikke kommet til Norge for å trøste gullgutten sin i hans første motbakke som statsminister.

Hun ledet et symposium i regi av Den globale alliansen for vaksinering (Gavi), et prosjekt som skal vaksinere alle barn i verden mot dødelige sykdommer. Men før hun skred inn i salen på Holmenkollen Park Hotel klarte hun ikke la være å skryte av sin etterfølger - og gi et spark til sentrumsregjeringen.

- Det er godt å bli invitert av en skikkelig regjering, sa Gro før hun ble bedt om å karakterisere Jens som statsminister.

- Jeg driver med disse internasjonale tingene, så jeg holder meg langt unna norsk politikk. Men jeg er glad for en Stoltenberg-regjering, og han gjør en god jobb. Det synes jeg at jeg plikter å si når jeg mener det og dere stiller spørsmålet, sa Gro, mens Jens smilte ved hennes side.

En halv time seinere annonserte Stoltenberg at Norge i løpet av de neste fem åra skal gi en milliard kroner til Gros vaksineprosjekt.