- Gro var min læremester

Gerd Liv Valla snakker om sitt forhold til «landsmoderen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Gro Harlem Brundtland var min læremester og mitt ideal som sjef, sier tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla til TV 2.

I et intervju som vil bli sendt tirsdag sier Valla at kritikk fra Gro kunne få henne til å gråte, men at det ikke er det samme som mobbing.

I intervjuet blir Valla spurt hva som skjedde i et møte der Ingunn Yssen har fortalt at hun begynte å gråte på grunn av kritikken fra Valla.

- Ingunn Yssen fikk et spørsmål om hvordan likestillingsperspektivet var ivaretatt i et saksdokument som kom fra hennes avdeling. Hun kunne ikke svare og mitt kroppsspråk viste tydeligvis at jeg var litt irritert.

At det skal være et kroneksempel på mobbing, det er veldig uforståelig for meg, sier den tidligere LO-lederen.

Valla bekrefter at hun mener sånt må være greit og at såpass bør man tåle i en ledende stilling.

I intervjuet sier Valla at en arbeidstaker må tåle kritikk fra sjefen, og bruker sine egne erfaringer for å illustrere hva hun mener med utsagnet.

- Jeg fikk en gang i et møte en liten irettesettelse av Gro da jeg var hennes statssekretær. Det syntes jeg var tøft og da rant tårene hos meg, men det kunne ikke falle meg inn å begynne å anklage Gro Harlem Brundtland for mobbing.

- Gro var min læremester

- Det kunne ikke falle meg inn å si: Himmel og hav, Gro, så du ikke at jeg fikk tårer i øynene og ble lei meg.

Sånt har jeg aldri gjort og jeg mener det ville være lite forståelsesfullt overfor hennes jobb å gjøre det. Hun kunne ikke være min terapeut, sier Valla.

- En god ledelse opplevde jeg hos Gro, og det har jeg prøvd å få til selv også.

Du skal ha resultater og at en medarbeider dessverre blir lei seg, er synd, men det er faktisk ikke til å unngå. Hvis dette skal bli mobbing, så er det synd på dem som skal være ledere, sier Valla i TV 2-intervjuet.

(NTB)