UNDER ETTERFORSKNING: Gro Harlem Brundtland.
Foto: Sara Johannessen/SCANPIX
UNDER ETTERFORSKNING: Gro Harlem Brundtland. Foto: Sara Johannessen/SCANPIXVis mer

Gro vil ikke kommentere Økokrim-etterforskningen

Mens Bondevik synes det er greit å bli etterforsket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Dagens pressemelding fra Økokrim om den videre prosess gir ikke grunnlag for kommentarer, sier tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland til NTB via sin presserådgiver Jon Mørland.

Ifølge Mørland viser Harlem Brundtland til den uttalelsen hun ga da Kjønstad-utvalget la fram sin rapport 8. januar, der det ble konkludert med at hun og fem andre tidligere stortingsrepresentanter har mottatt for mye i pensjon.

I den uttalelsen sa den tidligere Ap-statsministeren seg «lei for at det har vært uklarheter i forbindelse med regelverket for Stortingets pensjonsordning».

Kjell Magne Bondevik er noe mer medelsom, selv om han heller ikke vil la seg intervjue direkte om etterforskningen.

«Det er viktig at pensjonssaken får en ryddig behandling og avklaring. Jeg synes det er greit at Økokrim nå vil se nærmere på disse sakene, for å vurdere om det er grunn til å gå videre med dem», sier han via Hans Petter Bergli, kommunikasjonsrådgiver ved Oslosenteret for fred og menneskerettigheter, som Bondevik leder.

Han viser i likhet med Brundtland for øvrig til tidligere uttalelse, fra da Kjønstad-utvalget la frem sin kommentar i januar.

Tidligere i dag ble det kjent at Økokrim har startet etterforskning av de seks tidligere stortingsrepresentantene Anders Talleraas (H), Magnus Stangeland (Sp), Gro Harlem Brundtland (Ap), Kjell Magne Bondevik (KrF), Tore Austad (H) og Thor-Eirik Gulbrandsen (Ap).

Tore Austad er ikke overrasket over at Økokrim etterforsker ham for pensjonsjuks, siden de varslet at de skulle gjøre det.

- Det er ille og en stor belastning. Jeg har hele tiden sagt at jeg ikke ønsker å kommentere saken før den er ferdig utredet. Den dagen det skjer, kommer jeg til å ha mye på hjertet, sier den tidligere kirke- og undervisningsministeren til VG Nett.

«Dette er en rutinemessig undersøkelse som jeg tar til etterretning», skriver tidligere stortingsrepresentant Anders Talleraas (H) i en SMS til NTB.

Han har tidligere uttalt at han var i god tro og at han mener han har holdt seg til regelverket.

Rapporten som avslørte million-utbetalingene

Vil legge ned Stortingets utskjelte pensjonsstyre

- De skal ikke behandles bedre enn andre

(NTB/Dagbladet.no)

ETTERFORSKES: Kjell Magne Bondevik. Foto: AFP PHOTO/Anoek DE GROOT/Scanpix
ETTERFORSKES: Kjell Magne Bondevik. Foto: AFP PHOTO/Anoek DE GROOT/Scanpix Vis mer