Grøholt tok vin uten å betale

Vinmonopolets direktør Knut Grøholt tok ut flasker med vin fra et utsalg i Kragerø uten å betale for seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed gjorde polets toppsjef noe som er strengt forbudt for ansatte i Vinmonopolet. Styreformann Harald Arnkværn bekrefter overfor Dagbladet at han hadde fått disse opplysningene fra fagforeningen Overordnede Funksjonærers Forening (OFF) før onsdagens styremøte.

-  Jeg orienterte styret om dette forholdet. Styret må seinere vurdere hvordan man skal reagere, sier Arnkværn.

To eller fire flasker?

Det ureglementerte uttaket skjedde i 1996, få måneder etter at Grøholt sluttet som departementsråd og begynte som sjef for Vinmonopolet. Det er vanlig at administrative ledere må jobbe ei uke i et polutsalg for å gjøre seg kjent med rutinene. Grøholt hadde sommerjobb i Kragerø.

På sin siste arbeidsdag skulle han arrangere en middag for de ansatte. Han tok da ut to eller fire flasker vin etter arbeidstid for å spandere vin til middagen. -  Det er noe uenighet om det var to eller fire flasker, sier Harald Arnkværn.

Mandagen etter kom Grøholt tilbake og betalte for flaskene.

Nok en tabbe

Forholdet blir sett på som alvorlig av styret ettersom dette føyer seg inn i rekken av flere tabber fra Grøholts side. Han har ved en annen anledning bekreftet at han tok ut vin for flere tusen kroner til representasjon, men ble enig med personalet om å betale seinere fordi han ikke hadde kontanter og det ikke var mulig å få betalt med kort. Da smøreskandalen ble kjent, avslørte Bergens Tidende at Grøholt hadde reist på gratisturer til VM og OL med Telenor. Som en kilde i OFF sier til Dagbladet:

-  De samme reglene gjelder for alle i Vinmonopolet og det spiller ingen rolle om det tas ut en eller hundre flasker, så lenge reglene brytes.

OFF har tidligere uttrykt mistillit til Grøholt. Det nye forholdet er ikke omtalt i advokat Erling Grimstads sluttrapport.

REGELBRUDD: Polets toppsjef Knut Grøholt.