Grønland til Trump: - Vi er ikke til salgs

Grønlands regjering fastslår at territoriet ikke er til salgs etter meldinger om at USAs president Donald Trump er interessert i å kjøpe Grønland fra Danmark.

KLART NEI: Grønland er ikke interessert i å bli kjøpt opp av USAs president Donald Trump. Her kysten ved hovedstaden Nuuk. Foto: Keith Virgo / AP / NTB scanpix
KLART NEI: Grønland er ikke interessert i å bli kjøpt opp av USAs president Donald Trump. Her kysten ved hovedstaden Nuuk. Foto: Keith Virgo / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi har et godt samarbeid med USA, og vi ser det som et uttrykk for en større interesse i å investere i landet vårt og mulighetene vi tilbyr. Grønland er selvfølgelig ikke til salgs, skriver regjeringen i Nuuk i en uttalelse ifølge nyhetsbyrået DPA.

Påstandene om Trumps spesielle interesse for Grønland ble først omtalt av avisa Wall Street Journal torsdag.

Luftet tanken

Anonyme kilder forteller til avisa at Trump flere ganger luftet tanken om å kjøpe verdens største øy fra Danmark.

Presidenten har også flere ganger diskutert øyas ressurser og geopolitiske betydning, og han har angivelig bedt en rådgiver om å undersøke saken nærmere.

Trump skal besøke Danmark om få uker. Da vil Grønland og arktiske spørsmål stå på dagsordenen. Det hvite hus hadde fredag ennå ikke kommentert meldingene.

Dansk vantro

Danske politikere reagerer med sjokk og vantro på påstanden.

- Det må være en aprilsnarr. På fullstendig feil årstid, skriver Venstre-leder og tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen på Twitter.

Søren Espersen fra Dansk Folkeparti (DF) mener Donald Trump må ha gått fra vettet hvis det stemmer at han leker med tanken om å kjøpe Grønland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer