Grønlandsturer skulle bli tradisjon

De tre jærbuene som er meldt savnet ved Kangerlussuaq på Grønland er ifølge familie godt kjente med is og snø og viltre friluftsforhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Tre nordmenn er savnet på Grønland, etter at de fredag ikke møtte opp til avtalt tid med guiden.

Hjemme i Norge sitter bekymrede familiemedlemmer.

- Dette er tre livlige sta eventyrere på tur, og som har vært på Grønland før. De syntes det var så tøft at de også måtte opp igjen i år. Faktisk ville de gjøre turene til Grønland til fast rutine, forteller broren til en av de savnede til Dagbladet.

Bred erfaring De tre savnede, som alle kommer fra Hå kommune i Rogaland, er ifølge broren til en av dem vante friluftskarer med bred erfaring i å leve ute i det fri. I fjor var de på Øst-Grønland. I år valgte de området ved Søndre Strømfjord, vest på øya.

- Hvordan er stemningen i familiene nå?

- Det er klart, vi begynner å bli rastløse. Vi lurer jo på hvor de er hen. Men fremdeles er vi ved utrolig godt mot, sier han.

- Har dere begynt å tenke på om dere skal reise over?

- Ja, flere har vært inne på tanken, men vi får se hva som skjer utover dagen. Dette avhenger av informasjonen vi får. Men skal vi over, så er det for å hjelpe til å leite.

Avventer Broren forteller at også utenforstående har meldt seg, men foreløpig avventer de reisen til Grønland.

- Hvordan er informasjonen, blir dere holdt fortløpende underrettet?

- Vi blir holdt underrettet, sier han.

Rogalendingen understreker også at han tror broren og hans to kamerater trår varsomt siden de er i ukjent terreng, samt at de har både kart og kompass, og kan bruke dette.

Fram til seint i går kveld søkte store letemannskaper med helikopter etter de tre nordmennene som er savnet på Grønland. To av de tre er 24 år, sistemann er 31 år gammel. Leteaksjonen vil bli gjenopptatt i dag.

De tre er sist sett for ni dager siden, og skulle møte guiden sin fredag klokka 15.00 lokal tid - men dukket aldri opp. Politiet frykter at de tre nordmennene har gått opp i fjellene.