Til daglig er Eirik Norby kjøttetende hamburgerpusher, men tok utfordringen på strak arm da Dagbladet ba ham grille vegetarmat.
- Grønnsaker er ikke bare noen man skal fylle på med rundt et kjøttstykke. Grønnsakene skal være selvstendige bestanddeler i retten, sa Nordby og gikk til verket over gassgrillen sammen med kokkelærling Tor Kristian Tofte.
Og etter verdens korteste ferjetur fra Bygdøy kom Heidi Sørensen fra Naturvernforbundet, Steinar Lem fra Framtiden i våre hender, David Stenerud-Mikalsen fra Greenpeace, Siri Martinsen fra NOAH og Nora Christiansen fra Natur og Ungdom ut til en av Oslofjordens nesten-hemmelige perler.
- Mindre kjøtt
Steinar Lem erklærer seg som vegetarianer i ånden, men spiser pinnekjøtt til jul og kjøtt når vertskapet byr på det.
- I dag spiser nordmenn rundt 60 kilo kjøtt per år. Tallet bør ned til 30 kilo i året, sa Steinar Lem.
Lem begrunner dette med hvor ressurskrevende det er å produsere kjøtt. Det er verdens matreserver slaget står om.
- I stedet for et kilo kjøtt kan man produsere 500 flasker rødvin, fortalte Lem.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger