Grønn Ungdom og Unge Høyre mener AUF svikter klimaet

Ungdomspartiene til MDG og Høyre går til felles frontalangrep mot Arbeiderpartiet og AUF om bygging av NorthConnect-kabelen mellom Norge og Storbritannia.

KLIMASVIKT: Sandra Bruflot, leder i Unge Høyre, (t.v.) og Hulda Holtvedt, nasjonal talsperson for Grønn Ungdom, mener Arbeiderpartiet og AUF svikter i den internasjonale klimakampen. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
KLIMASVIKT: Sandra Bruflot, leder i Unge Høyre, (t.v.) og Hulda Holtvedt, nasjonal talsperson for Grønn Ungdom, mener Arbeiderpartiet og AUF svikter i den internasjonale klimakampen. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi sliter med å forstå hvorfor AUF og Arbeiderpartiet med sin internasjonale tradisjon kjemper mot å drive kraftutveksling med Europa, sier Sandra Bruflot, leder i Unge Høyre.

- Det koker ned til spørsmålet om hva som er viktigst, enten å kutte klimagassutslipp eller å beskytte nasjonale interesser, sier Hulda Holtvedt, nasjonal talsperson for Grønn Ungdom.

AUF-leder Ina Libak svarer slik:

- Så lenge NorthConnect betyr økte kostnader for grønn norsk industri, så kan ikke vi støtte utbyggingen før vi vet hvor store disse konsekvensene er, sier hun.

- Vet det er lønnsomt

Sandra Bruflot opplyser at Høyres utgangspunkt er at utenlandskablene kan kutte to millioner tonn CO2 hvert år.

- Og at vi kan ha kraftutveksling begge veier. Skotsk vindmøllekraft kan for eksempel gi oss billigere strøm på vinteren. Arbeiderpartiet mener at vi først må høste av erfaringene med dagens kabler. Poenget er at vi jo allerede vet at det er samfunnsøkonomisk lønnsomt.

- For hvert år vi utsetter bygging av NorthConnect-kabelen, så har det konsekvenser for hvor mye vi klarer å kutte i utslipp, sier Sandra Bruflot.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer