Grønne skoger

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Noen uker før kommunevalget melder NRK at selv ikke en rødgrønn regjering med milliarder til kommunene, klarer å snu flyttestrømmen. Fraflyttingen bare øker i flere kommuner, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå, og det skjer uansett hvilket parti som sitter ved makta. Om det er Senterpartiet eller Frp som styrer i kommunen, drar folk til byene. Sp-leder Åslaug Haga mener hovedårsaken er mangel på jobber. Bare det er jobber nok, vil alle kvalitetene på bygda gjøre at flyttestrømmen snur, hevder hun.

Arbeid er viktig, men fritid er minst like viktig, viser tidligere undersøkelser. Fritidstilbud til både ungdom og voksne, ikke minst til kvinner, er avgjørende for at folk skal bli boende i småbyer og på tettsteder. Kommuner som har våget å satse penger på for eksempel skianlegg, idrettshaller og kulturtilbud har større sjanse til både å beholde sine innbyggere og tiltrekke seg nye. En Sp-leder er forpliktet til å fremheve bygdas kvaliteter, men for lokalpolitikerne er det viktigere å se kvalitetene som mangler for å skape et levedyktig samfunn. For mange kommuner er situasjonen kritisk, hevdes det. Da hjelper det ikke bare å love gull og grønne skoger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer