Grønnerød: - Var en tøffelhelt

FROGNER (Dagbladet.no): Lars Grønnerød var forelsket i Kristin Kirkemo Haukeland og gjorde det meste for å tekkes kjæresten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvis jeg ville til venstre, måtte jeg si høyre til Kristin. Hun gjorde alltid det stikk motsatt av det jeg sa.

Lars Grønnerød fortalte om sitt forhold til Kristin Kirkemo Haukeland i Nes herredsrett i dag. Her kom det fram at 43-åringen var veldig forelsket i Kirkemo Haukeland. Han skaffet henne amfetamin, betalte flybillett til Trondheim der hun møtte en av sine elskere, han luftet bikkjene..

- Var Kristin til å stole på?, spør Grønnerøds forsvarer Steinar Wiik Sørvik.

Lars Grønnerød venter noen sekunder før han svarer.

- Nei... Både og. Det kom litt an på hva det gjaldt. Hun kom aldri når hun sa. Aldri. Det virket ikke som hun kunne klokka, forteller Grønnerød fra vitnestolen.

Han sa videre at det ikke nyttet å motsi Kirkemo Haukeland. At det ikke nyttet å gjøre annet enn å finne seg i det hun sa. I hvert fall hvis han ville forhindre bråk.

- Var du en tøffelhelt, lurte Wiik Sørvik.

- Kall meg gjerne det. Hvis jeg ser tilbake, så er jeg flau over det, sukket Grønnerød.

- Ikke interessert

Paret kranglet ofte. Etter kranglene hendte det ofte, ifølge Grønnerød, at Kirkemo Haukeland forsvant. Noe tid etter kom hun tilbake til ham.

- Dagen etter var alt bra igjen. Men jeg har aldri kunnet snakke om ting som jeg var opptatt av, eller som jeg oppfattet som vanskelige, med Kristin. Hun var aldri interessert, sier Grønnerød.

Wiik Sørvik kommenterte at de to ikke virket som et vanlig A4-par. Grønnerød sa seg fullt enig i denne uttalelsen.

- Ikke forelsket

Grønnerød hevder også at han lenge ikke trodde at kjæresten var med på attentatene mot Anne Orderud Paust og hennes mann - eller trippeldrapet.

Dette skal ha endret seg etter en biltur til Holmestrand torsdagen etter at trippeldrapet fant sted. Da skrøt Kirkemo Haukeland av å ha stått bak attentatet mot Anne Orderud Paust og Per Paust, hevdet Grønnerud i retten i dag.

Tre dager etter denne hendelsen kom Kirkemo Haukeland til Grønnerøds leilighet for å dusje og gi tilbake nøklene. De to begynte da å krangle, og Kirkemo Haukeland truet med å skyte Grønnerud bakfra, hevdet han fra vitnestolen.

Da endret bildet av Kirkemo Haukeland seg, fortalte han i retten.

- Jeg er ikke forelsket i Kristin lenger, svarte Grønnerød på spørsmål fra aktoratet.