Grønnerød arrestert etter biljakt i Oslo

Politiet arresterte i går Lars Grønnerød på nytt, etter en biljakt på Frogner i Oslo. Han befant seg i går kveld fortsatt på Politihuset. VG skriver at han hadde en pakke i bilen som politiet tror inneholder ett kilo amfetamin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mannen er siktet for besittelse av narkotika, opplyser jourhavende jurist Hans Olav Bytingsvik ved Oslo politidistrikt til VG.

Grønnerød har ikke gyldig førerkort. Lørdag er det ett år siden den trippeldraptiltalte ble arrestert etter en biltur i påvirket tilstand ved Oslo S.

Den gang utga Grønnerød seg etter kjøreturen for å være politimann - og er seinere dømt i Oslo byrett for promillekjøring og en rekke andre forbrytelser, som vinningskriminalitet.

Statsadvokat Olav Helge Thue i Oslo, en av aktorene i Orderud-saken, sier til Dagbladet at han er blitt orientert av politiet om pågripelsen.

- Jeg ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, sa han i går kveld.

Steinar Wiik Sørvik, som sammen med kollega Morten Kjensli skal forsvarere Grønnerød i trippeldrapsaken, bekrefter arrestasjonen.

- Hva kan dette få å bety for trippeldrapsaken, som begynner etter påske?

- Absolutt ingen ting. Dette er snakk om to helt forskjellige forhold, sier forsvareren.

Etter det Dagbladet kjenner til, har politiet rutinemessig foretatt ransakinger etter gårsdagens arrestasjon.

  • Wiik Sørvik skulle i går levert sin vitneliste i trippeldrapsaken. Det ble det ikke noe av, fordi han ikke fikk konferert med sin klient.
TATT IGJEN: Uten sertifikat ble Lars Grønnerød tatt etter en vill biljakt i natt. I bilen fant politiet en pakke de tror kan inneholde mafetamin.