- Grønnerød fikk lovende tegn fra dommerne

Lars Grønnerøds forsvarer, advokat Steinar Wiik Sørvik, mener det var et godt tegn at dommerne ved rettssakens slutt nevnte muligheten for dom om medvirkning til uaktsomt drap for hans klient.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Da Wiik Sørvik hadde avsluttet sin prosedyre med å kreve Grønnerød frikjent for medvirkning til overlagt drap, fikk han spørsmål fra meddommer Tor Langbach om hvordan han stilte seg til spørsmålet om uaktsom medvirkning i stedet. Ingen av de tre andre tiltaltes forsvarere fikk et lignende spørsmål.

- Helt klart et lovende tegn for Lars. Det ble spurt om et alternativt straffebud med mye lavere strafferamme for Lars Grønnerød, og det ble det ikke gjort for de andre, sier Wiik Sørvik til NTB.

- Ikke straffbart

Men både Wiik Sørvik og medforsvarer Morten Kjensli avviser at Lars Grønnerød kan dømmes for uaktsom medvirkning.

- Jeg mener det ikke er straffbart å uaktsomt medvirke til overlagt drap, selv om han har skaffet våpen. Han visste ikke hva de skulle brukes til, sa Kjensli i retten.

- Men Lillehammer-saken har jo vist at uaktsom medvirkning kan være straffbart, svarte meddommer Langbach.

Han henviste til hendelsen hvor den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad tok livet av den marokkanske kelneren Ahmed Bouchiki på Lillehammer i 1973. Da ble flere personer straffet for medvirkning til drap, selv om selve gjerningsmannen var ukjent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer