Grønnerød forventet løslatelsen

Etter seks måneder i varetekt kunne Lars Grønnerud mandag kveld forlate Oslo kretsfengsel. Men avgjørelsen om løslatelse satt langt inne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lars Grønnerøds medforsvarer, advokat Morten Kjensli, beskrev politiets påkjærelse av løslatelsen til Høyesterett som rent tøv. Han sa at politiet er desperate i sine forsøk på å holde de Orderud-siktede i varetekt.

- Dette er en sykdom som har bredt seg, sa Kjensli da han ankom Oslo kretsfengsel for å gi Grønnerud beskjed om løslatelse for annen gang mandag ettermiddag.

I 14.30-tiden bestemte Eidsivating lagmannsrett at de fire siktede i Orderud-saken skulle løslates fra varetekt. Knappe to timer senere kom meldingen om at politiet hadde påkjært kjennelsen om løslatelse til Høyesteretts kjæremålsutvalg med oppsettende virkning. Men klokka 17 ble det klart at de siktede likevel ble løslatt. Dermed ankom Kjensli kretsfengselet for andre gang mandag ettermiddag, for å gi Grønnerød beskjed om at han ble løslatt.

Advokaten sa at kjennelsen i lagmannsretten ikke var overraskende. Og Kjensli fortalte at Grønnerød på forhånd forventet å bli satt fri. Verken Kjensli eller Grønnerød var villige til å svare på spørsmål fra pressen etter løslatelsen.

Litt før klokka 18 forlot Grønnerød Oslo kretsfengsel.

(NTB)