Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Grønnerød krever gjenopptakelse

Lars Grønnerød ble dømt til 18 års fengsel i Orderud-saken. Nå krever han en gjenopptakelse av sin straffesak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like før påske leverte Grønnerød begjæringen til gjenopptagelseskommisjonen. Det bekrefter advokat Berit Reiss-Andersen. Hun har overtatt jobben med å representere Grønnerød etter Steinar Wiik Sørvik og Sigurd Klomsæt.

– Min klient ønsker ikke oppmerksomhet rundt dette. Det eneste jeg kan si er at en foreløpig begrunnelse er innsendt, sier advokaten til Aftenposten.

Lars Grønnerød har hele tiden nektet skyld etter tiltalen. Han har forklart at han ga Orderud-ekteparet våpenopplæring, og at han ga det ene drapsvåpenet, en revolver, til Per Orderud. Grønnerød nekter for å ha visst at planen var å drepe tre mennesker.

Nes herredsrett trodde ham på dette, og han ble dømt til to og et halvt års fengsel for uaktsom medvirkning til drap. Men da juryen i Eidsivating lagmannsrett felte ham etter tiltalen, endte han i stedet opp med en dom på 18 år.

(ANB)

18 ÅR: Lars Grønnerød er dømt til 18 års fengsel i Orderudsaken. Arkivfoto: TOMM W. CHRISTIANZSEN/Dagbladet
18 ÅR: Lars Grønnerød er dømt til 18 års fengsel i Orderudsaken. Arkivfoto: TOMM W. CHRISTIANZSEN/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling