Grønnerød narko-testet

LILLESTRØM (Dagbladet): Lars Grønnerød ble narkotestet da han kom tilbake fra retten torsdag. Politiet skal ha fattet mistanke om narkobruk i forbindelse med at han fikk besøk av en venn under rettssaken denne dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet får opplyst, ble Grønnerød testet i Oslo kretsfengsel, hvor han for tida soner en dom for narko- og vinningsforbrytelser. Grønnerød ønsker sjøl ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

Kjeftet på Wiik Sørvik

Da Grønnerød for andre dag på rad tok plass i vitneboksen, var han i meget dårlig humør. Men han ville ikke kommentere advokat Johnny Veums spørsmål om det var noe som hadde skjedd i fengselet dagen før som gjorde at han var forbannet. Selv spørsmålene fra hans egne forsvarere gjorde ham irritert:

- Jeg synes du stiller dumme spørsmål og skjønner ikke hva du vil, sa en meget tverr Lars til sin forsvarer Steinar Wiik Sørvik.

Da advokat Harald Stabell, Per Orderuds forsvarer, begynte å stille meget detaljerte spørsmål om hva Grønnerød hadde sagt i de ulike forklaringene, rant det virkelig over for ham:

- Fortsetter du å stille slike spørsmål, nekter jeg å svare! Du stiller de samme spørsmålene om og om igjen. Det føles som om du ikke aksepterer svarene mine, sa Grønnerød.

Rød av sinne

I munnhoggeriet som fulgte, måtte lagmann Odd Jarl Pedersen flere ganger dunke med klubba for å få fred. Og statsadvokat Olav Helge Thue opptrådte som den reneste forsvarer for Grønnerød, da han sa det var umulig å huske hva som var blitt sagt i de ulike forklaringene. Og Grønnerød ble mer og mer forbannet i vitneboksen.

Rød av sinne ba han om fem minutters pause for å snakke med advokatene sine. Etterpå var det Morten Kjensli som tok ordet og sa at Lars likevel ville svare.

- Fortjener 21 år

Men Grønnerød fortsatte å svare kort og snurt. Da advokat Cato Schiøtz ville stille flere spørsmål om noe Grønnerød hadde sagt i sin forklaring dagen før, sa Grønnerød:

- Si meg, var du ikke her i går heller?

Grønnerød fortsatte i går sine knallharde angrep mot sine medtiltalte. Han kalte Kristin for en syk kvinne og en drittjente som løy om ham.

- Jeg håper at Kristin, Per og Veronica får 21 års fengsel, for det fortjener de, sa Grønnerød henvendt til juryen.

SINT OG TVERR: Lars Grønnerød hadde en dårlig dag i retten i går, og kom på kant med alle som stilte ham spørsmål.