Grønnerød raste mot pressen

FROGNER og FROGNERVEIEN(Dagbladet.no): - Skjønner dere ikke hvordan jeg har det, ropte Grønnerød sint, da han hastig forsvant nedover Frognerveien klokka 9.45 - ett kvarter før dommen skulle leses opp i Frogner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I ført dongerybukser og en t-skjorte, med en bærepose i hånda, forsvant han inn på Seven Eleven der han kjøpte Dagbladet, og gikk videre i retning byen.

Lars Grønnerød var den eneste som ikke møtte i retten da dommen i Orderud-saken ble lest opp i formiddag.

- Han ville ikke møte, forklarer forsvarer Steinar Wiik Sørvik. Grønnerød ønsket ikke å delta i mediesirkuset på grendehuset, sier Sørvik.

Klokka 10.30 kunne Grønnerud puste lettet ut: I forhold til sine tre medtiltalte gikk han nærmest fri, med en dom for medvirkning til uaktsomt drap på to og et halvt års fengselsstraff.

Da klokka var 11 hadde Grønnerød ennå ikke kommet hjem til leiligheten. Siden Grønnerød ikke var tilstede i retten er det ikke klart om han vil anke dommen på 2 år og 6 måneder. Men Wiik Sørvik er ikke helt misfornøyd med dommen.

- Jeg er litt i villrede. Jeg føler at vi er nesten helt i mål, men at vi ble dømt på målstreken, sa Wiik Sørvik etter dommen.

Politiet vil trolig ikke pågripe ham, slik de gjorde med ekteparet Orderud og Kristin Kirkemo Haukeland.

MEDIESKY: Lars Grønnerød hadde planlagt å møte i retten, men valgte å følge domsavsigelsen på tv.