Grønnerød risikerer å sone lengst

Lars Grønnerød risikerer å sone lengst av de fire domfelte i Orderud-saken. Han er nå tiltalt for grov narkokrim som vil komme i tillegg til Orderud-straffen på 18 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trippeldrapsdømte Lars Grønnerød er tiltalt for erverv og oppbevaring av over 800 gram amfetamin samt brudd på våpenloven og veitrafikkloven. Strafferammen for de nevnte forbrytelsene er inntil 15 års ubetinget fengsel.

En dom i den nye saken kommer eventuelt i tillegg til straffen på 18 års fengsel i Orderud-saken. Orderud-dommen er ikke rettskraftig, og Grønnerød har anket til Høyesterett både over straffeutmåling, saksbehandling og lovanvendelse. Straffelovens paragraf 64 om fellesstraff er under ingen omstendighet aktuelt her.

Grønnerød risikerer etter den siste tiltalen å bli sittende lengst i fengsel av de fire domfelte i Orderud-saken.

  • Advokat Morten Kjensli, som forsvarer Grønnerød, er kjent med tiltalen, men vil ikke kommentere saken overfor Dagbladet.

Det var 15. mars i fjor at Grønnerød etter en biljakt ble stoppet i Monolittveien ved Frognerparken i Oslo. I bilen fant politiet 829 gram amfetamin. Under en ransaking hjemme hos Grønnerød i Frognerveien samme ettermiddag ble det funnet ulovlig skytevåpen og ammunisjon.

Transportoppdrag

Etter det Dagbladet kjenner til, forklarer Grønnerød at han skulle transportere ca. 250 gram amfetamin fra en person til en annen. Overfor narkotikaetterforskerne i Oslo har Grønnerød konsekvent nektet å navngi den han fikk narkotikaen av, og hvem som eventuelt var mottaker. Mulig oppdragsgiver har han også holdt kjeft om i politiavhør.

Ifølge Dagbladets kilder erkjenner Grønnerød straffskyld for 250 gram amfetamin.

Straffesaken skal opp i Oslo tingrett. Grønnerød soner for tida en annen dom for narko- og vinningsforbrytelser i Oslo fengsel.

Arrestasjonen i Frognerparken for over ett år siden medførte at Grønnerød, som den eneste av de fire tiltalte i Orderud-saken, satt varetektsfengslet da trippeldrapssaken startet i Nes herredsrett etter påske. Men etter at dommen falt, var Lars den eneste som forble på frifot.

Villmannstur

Ifølge den nye tiltalens punkt tre kjørte Lars bil i Monolittveien, uten å være tilstrekkelig hensynsfull, aktpågivende og varsom. Han kjørte i motgående kjørefelt, utenfor veibanen og opp på en gangvei, samtidig som han holdt en hastighet som var så høy at han ikke klarte å holde kontroll over bilen.

Resultatet ble at han kjørte ned et veiskilt, slik at bilen, en Mitsubishi Colt, modell 1988, ble påført store skader. Han hadde heller ikke gyldig førerkort.

TRIPPELDRAPSDØMT: En dom i den nye saken kommer eventuelt i tillegg til straffen på 18 års fengsel i Orderud-saken for Lars Grønnerød.