Grønnerød siktet for attentat

Politiet mener nå at trippeldrap-siktede Lars Grønnerød plasserte eller medvirket til å plassere dynamitt under bilen til Anne Orderud Paust i fjor sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiinspektør Kristin Barth-Larsen ved Romerike politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet at de nå har utvidet siktelsen mot 41-åringen fra Snarøya i Bærum. Grønnerød sitter varetektsfengslet på femte måned, siktet for overlagt drap og/eller medvirkning til overlagt drap på Anne Orderud Paust, Kristian Magnus Orderud og Marie Orderud for fem måneder siden.

- Grønnerød er nå også siktet for trusler eller medvirkning til trusler. Bakgrunnen for utvidelsen er det første attentatforsøket mot Anne Orderud Paust i fjor sommer, sier Barth-Larsen.

Drapsetterforskerne på Romerike har hele tiden hevdet at det er en sammenheng mellom trippeldrapet og de to attentatforsøkene i fjor sommer. Anne Orderud Paust var på vei til jobb da hun i juli i fjor oppdaget dynamitt uten tennsats under bilen. I august kom det andre attentatforsøket. Noen hadde da forsøkt å antenne et propanapparat utenfor leiligheten til ekteparet i Gabelsgate i Oslo. Politiet fant også bensin som var forsøkt antent.

I fengslingsmøtet i Nedre Romerike forhørsrett i morgen vil politiadvokat Bjørn Arne Tronier be om fire nye uker varetekt for Per Kristian Orderud, Veronica Orderud, Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød. Politiet mener de fortsatt må underlegges brev- og besøkskontroll.

- Vil siktelsen også bli utvidet for ekteparet Orderud og Kristin Kirkemo?

- Ingen av de andre som fremstilles er siktet for det, svarer politiinspektør Barth-Larsen.

Politiet på Romerike overtok etterforskningen av attentatforsøkene fra Oslo-politiet for halvannen uke siden. Forsvarer Steinar Wiik Sørvik hevder politiet bygger den utvidede siktelsen på opplysninger som har vært kjent i lang tid. Grønnerød har forklart politiet at sprengstoffet ble skaffet for å sprenge sporveisautomater.