- Grønnerød skal kjøres hardere

Advokat Cato Schiøtz varsler at Lars Grønnerød skal kjøres langt hardere når trippeldrapssaken kommer til lagmannsretten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Orderuds forsvarer, advokat Cato Schiøtz, sier at Riksadvokatens anke ikke kom overraskende på ham.

- Jeg tror anken skyldes en rimelig kynisk vurdering fra påtalemyndigheten, som ønsker ekstra drahjelp for aktor. Jeg tror dette ligger bak beslutningen om å anke, sier Schiøtz til NTB.

Han deler dermed oppfatningen til Lars Grønnerøds forsvarer, advokat Morten Kjensli, som mener at det er taktiske grunner bak Riksadvokatens anke.

Drahjelp for aktor

Da trippeldrapssaken ble behandlet i Nes herredsrett ble Lars Grønnerød kjørt hardt av Cato Schiøtz på våpenbyttet, som Grønnerød og Per Orderud har to forskjellige versjoner av.

- Det er jo et motsetningsforhold mellom Per Orderud og Lars Grønnerød når det gjelder våpenbyttet. Her vil aktoratet ha en stor fordel med drahjelp fra Grønnerøds forsvarere, fordi man da får prosedert Grønnerøds versjon to ganger, sier Schiøtz.

- Slapp for billig

Cato Schiøtz er likevel tilfreds med at dommen mot Grønnerød er anket.

- Jeg er glad for anken. For Lars Grønnerød slapp ganske billig fra det i herredsretten. Grønnerød må vente seg en hardere vinkling i neste rettsinstans, varsler Per Orderuds forsvarer.

Stilt overfor en jury i Eidsivating lagmannsrett, vil Cato Schiøtz kjøre Lars Grønnerød «på hele hans gjøren og laden»:

- For eksempel er det ubegripelig hvordan retten velger å tro at Grønnerød ikke kjente til dynamitten, så lenge hans daværende kjæreste Kristin Kirkemo Haukeland snakket med kreti og pleti om denne. Jeg konsentrerte meg mest om våpenbyttet i herredsretten, men ved neste korsvei må vi se på Grønnerøds hele og fulle befatning med denne saken, sier Cato Schiøtz til NTB.

(NTB-Jon Even Andersen)