Grønnerød står modell fpr åress

Lars Grønnerød, en av de fire tiltalte i Orderud-saken, tar nå regien selv og stiller opp til fotografering utenfor sin bolig i kveld

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi håper med dette at Grønnerød kan få være i fred fra pressen etter at fotograferingen er overstått, sier assisterende forsvarer Morten Kjensli til NTB.

Bilde på trykk

Aftenposten trykket i dag, som den første avisen i landet, et bilde av Lars Grønnerød, en av de fire tiltalte i Orderud-saken. Bildet var ikke på trykk i avisens førsteutgave.

- Vi har funnet det riktig å trykke bildet akkurat nå, fordi det er nå vi har fått det, sier ansvarlig redaktør Einar Hanseid i Aftenposten til NTB.

Han avkrefter at publiseringen av bildet er relatert til Grønnerøds løslatelse fra varetekt fredag ettermiddag.

- Jeg vil forespørre Aftenposten hvor de har fått bildet fra, men med mindre det er tatt i rettssalen, vil vi ikke foreta oss noe, sier assisterende forsvarer for Grønnerød, Morten Kjensli.

Fotoforbud

Hanseid avkrefter at Aftenposten har brutt fotoforbudet, og sier at bildet ikke er tatt under rettsforhandlingene. Avisens ansvarlige redaktør ønsker ikke å kommentere hvorfor fotografens navn ikke står på trykk, ei heller om bildet er innkjøpt.

Grønnerøds advokat Steinar Wiik Sørvik har sagt han vil forfølge saken rettslig dersom det blir tatt bilder av Grønnerød under rettsforhandlingene. Når han nå er løslatt har imidlertid fotografene lov til å ta bilde av ham så lenge fotograferingen ikke er knyttet til rettssalen.

(NTB)