Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Grønnerød tiltalt på 96 punkter

Statsadvokaten har tiltalt trippeldrapssiktede Lars Grønnerød for hele 96 straffbare forhold og må mandag møte i Oslo byrett. Tiltalen omfatter grov narkotikaforbrytelse, vinningskriminalitet, kjøring uten førerkort og et forsøk på bedrageri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det alvorligste forholdet gjelder befatning med 250 gram hasj, som ble funnet i en bod under en ransaking hjemme hos Grønnerød etter at han ble arrestert utenfor Oslo S i april.

Grønnerød erkjenner straffskyld på dette punktet.

- Hasjen lå også der dajeg ble arrestert i fjor sommer etter trippeldrapene, sier han.

Dette betyr altså at hasjikke ble funnet under den omfattende husundersøkelsen hos Grønnerød etter trippeldrapsarrestasjonen. For Grønnerød er det viktig å understreke at han ikke skal ha vært involvert i grov kriminalitet etter at han slapp ut etter seks måneder i varetekt i Orderud-saken.

I byretten kommer politiet med sin versjon av den saken, og om det virkelig var mulig å overse det omtalte partiet i fjor sommer.

Det er stevnet 22 vitner, og saken antas å ta en uke. Den avsluttes dagen før Kristin Kirkemo gifter seg i Nordstrand kirke. Grønnerød er ikke invitert.

Grønnerød satt flere uker i varetekt i april, etter at han hadde utgitt seg for politimann og forsøkt å stjele en bil fra to dansker utenfor Oslo S.