Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Grønt lys for å kjøre svart

140 drosjejuksere får beholde løyvet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet forbereder reaksjoner mot rundt 200 drosjesvindlere i Oslo. De som har kjørt minst svart, beholder løyvet.

Til sammen 341 drosjeeiere er tatt for svart kjøring, men bare rundt 200 av dem risikerer en straffereaksjon i en eller annen form. Det betyr at rundt 140 drosjeeiere som har kjørt svart for noen hundre tusen kroner, slipper unna og beholder drosjeløyvet, melder Aftenposten.

- Hensynet til politiets ressurser og ligningskontorets egne grenser for anmeldelse er bakgrunnen for at ikke alle får en reaksjon. Men de har fått straffeskatt, sier politiadvokat Ragnvald Brekke i Oslo politidistrikt.

I første omgang vil 50 saker bli avgjort med bøter på mellom 50.000 og 100.000 kroner på toppen av en straffeskatt på 60 prosent.

Nærmere 20 drosjeeiere er allerede dømt. Oslo politidistrikt forbereder 150 nye saker, mens 25 saker blir oversendt andre politidistrikter.

De 341 drosjeeierne som er tatt i Oslo, har ifølge ligningsmyndighetene kjørt svart for 419 millioner kroner. I tillegg skal 589 sjåfører ha kjørt svart for 116 millioner kroner.

Over 600 eiere og sjåfører skal ha mottatt over 100 millioner kroner i trygd mens de kjørte svart. Nav har så langt varslet tilbakebetaling av 86 millioner fra 460 eiere og sjåfører. 125 av disse er anmeldt til politiet, 38 er dømt.

(NTB)

STORT OMFANG: 341 drosjeeiere i Oslo er tatt for svart kjøring. 200 av dem risikerer en straffereaksjon, mens resten får beholde løyvet. Bildet er tatt på en drosjeholdeplass ved Oslo S og bilenes sjåfører er ikke innblandet i svindelen. Foto: Scanpix
STORT OMFANG: 341 drosjeeiere i Oslo er tatt for svart kjøring. 200 av dem risikerer en straffereaksjon, mens resten får beholde løyvet. Bildet er tatt på en drosjeholdeplass ved Oslo S og bilenes sjåfører er ikke innblandet i svindelen. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media