ATOMKRAFT: Atomkraftverket i Sendai i Japan har vært stengt siden jordskjelvet og tsunamien so rammet landet i 2011. Nå skal det være klart til å starte opp igjen. Foto: REUTERS/Mari Saito
ATOMKRAFT: Atomkraftverket i Sendai i Japan har vært stengt siden jordskjelvet og tsunamien so rammet landet i 2011. Nå skal det være klart til å starte opp igjen. Foto: REUTERS/Mari SaitoVis mer

Grønt lys til å starte opp japanske atomreaktorer

Japanske myndigheter mener at sikkerheten ved atomkraftverket i Sendai nå er god nok til at to av reaktorene kan startes opp igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtlige japanske atomkraftverk har vært nedstengt siden katastrofen ved Fukushima-anlegget i 2011, da en tsunamibølge fikk tre av reaktorene der til å smelte ned.

Tilsynsmyndighetene for atomkraft har nå vurdert sikkerheten ved Sendai-kraftverket og konkluderer med at to av reaktorene der nå kan startes opp igjen.

Kyushu Electric Power, som driver kraftverket, har imidlertid gått med på å utsette oppstarten i en måned, i håp om tilslutning også fra lokale myndigheter.

Før atomkatastrofen ved Fukushima-anlegget dekket Japan rundt 30 prosent av sitt energibehovet ved hjelp av atomkraft.

Statsminister Shinzo Abe har understreket viktigheten av å satse videre på atomkraft, men skepsisen i befolkningen er stor.

51,9 prosent av de spurte i en meningsmåling utført av Jiji Press nylig, sa at de er motstandere av å starte opp landets atomreaktorer igjen. 33,7 prosent er tilhengere av å satse videre på atomkraft.

(NTB)