Groruddalens rikeste

Gründer Per Ove Aftreth foretrekker Ellingsrudåsen fremfor Holmenkollåsen.

TRIVES:  Per Ove Aftreth solgte seg ut av AF Gruppen ifjor for 430 millioner kroner, det gjør at han topper formuelista for Groruddalen. Foto: Espen Røst / Dagbladet
TRIVES: Per Ove Aftreth solgte seg ut av AF Gruppen ifjor for 430 millioner kroner, det gjør at han topper formuelista for Groruddalen. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rett over den tyrkiske grønnsakshandleren, med utsikt til Kiwi, Narvesen og Ellingsrudåsen t-banestasjon bor Per Aftreth (67). Med en formue på mer enn 410 millioner troner 67-åringen på formuetoppen i Groruddalen på Oslos østkant. Men mangemillionæren er ikke alene. Ifølge skattelistene som ble lagt frem i går kan 6900 groruddøler krone seg med tittelen millionær.

Aftreth var en av gründerne av et av norges ledende entreprenørkonsern, AF Gruppen. Han var konsernsjef i selskapet fram til 2007. I fjor solgte han seg ut av selskapet for vel 430 millioner kroner.

- Noen av pengene er satt inn i såkalt høyrentefond ellers står mesteparten i banken, forteller Aftreth.

Med et smil om munnen forteller han at han måtte sjekke om banken hans hadde investert i greske, spanske eller italienske statsobligasjoner, før han satte millionene inn på bok.

- Fantastisk sted Aftreth har bodd på Ellingsrud i mer enn 25 år. Han mener det sikkert er ålreit å bo på vestkanten også, men så langt har han valgt å holde seg på Ellingsrud.

- Dette er det fantastisk sted å bo. Her kan jeg gå rett ut i marka. Eller jeg kan gå rett ned i T-banen som frakter meg hvor jeg vil over hele byen. Dessuten er det et ryddig og rolig strøk. Men det viktigste er det multikulturelle miljøet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.