Gros papirsurr

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland innrømmer at hun ikke har oppgitt sine inntekter korrekt til norske myndigheter. Selv om pensjonisten Gro er bosatt på den franske rivieraen og skatter til Frankrike, skal hun som alle andre rapportere sine arbeidsinntekter til Nav. Folketrygdloven krever at pensjonister mellom 68 og 70 år oppgir hva de tjener slik at trygdemyndighetene kan regne ut riktig alderspensjon.

Reglene er selvsagt like for alle. Gros skjemaslurv blir desto mer påfallende fordi reglene om avkorting av pensjon ble laget i hennes regjeringstid. Hennes manglende rapportering har imidlertid ikke vinnings hensikt og gir ingen økonomisk gevinst. Gros pensjon blir den samme uansett. Det handler om orden i sakene mellom Nav og Statens

Pensjonskasse. Derimot kan et motiv være manglende vilje til å oppgi hvor mye brusgiganten Pepsi betaler den tidligere lederen for Verdens helseorganisasjon for å være deres rådgiver. Gro har så langt nektet å oppgi hva hun får betalt. Uansett må man kunne forvente at Norges eksstatsminister har orden i sysakene, selv om hun er blitt pensjonist.