Grossist i styreverv

Navn: Ole Lund Alder: 65 Yrke: Advokat

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I VG ble han i går utropt til Norges mektigste mann. Her i avisa ble han nummer to etter statsministeren. Ole Lund er styreleder i Statoil, styreleder ved Oslo Børs, nestleder i Schibsteds styre, styreformann i Zürich Protector Forsikring, Norsk Medisinaldepot og Continental Hotel, tidligere styreformann i DnB, partner i advokatfirmaet BAHR.

Han tjener flere millioner kroner i året, har leilighet på Aker Brygge, hytte på fjellet og hytte på ei øy i Oslofjorden. Han har vakker båt med mange hestekrefter, men er ingen råkjører verken på land eller sjø. Likevel forlanger Dagens Næringsliv på lederplass at han må trekke seg fra sin styreformannsjobb i Oslo Børs. «Når Oslo Børs under styreformann Ole Lund skal vurdere Statoils Saga-oppkjøp (ledet av Ole Lund) gir det et mildt ubehag. Når børsstyreformann Ole Lund nekter å uttale seg om Kjell Inge Røkkes siste Aker-raid - fordi han har Røkke som klient i sin praksis, da føles det direkte usmakelig.»

Lund har også fått på pukkelen av Carl I. Hagen for sin rolle som styreformann i DnB da bankaksjene ble nullet. Hva slags pyse er dette?» spurte Hagen etter at Lund hadde sagt han følte seg tvunget mot sin vilje til nulling av aksjene. Kritikken har imidlertid ikke fått noen konsekvenser. Den joviale finnmarkingen - født i Hammerfest og vokst opp i Tromsø og Alta - går inn i det nye årtusen med like mange styreverv som før. Han står fortsatt opp så tidlig om morgenen at andre knapt er kommet i seng, og utfører en dags arbeid før andre har stått opp. Men i et intervju her i avisa i fjor, antydet han at han ville gå av som børsleder før hans periode utgår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer